włoskie jedzenie Kraków

Włosi wiedzą, jak jeść. Być może wskutek tego, że używane przez nich składniki są rześkie, aromatyczne i dobre dla każdego. Standardowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest również dobre i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie wyłącznie smakują niesamowicie, niemniej jednak też są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska w Krakowie

Zerknij na kilka poniższych elementów, które stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niezbędne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine in Krakow

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są olśniewające, jednakowoż te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą oraz są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.